Teak

Solvarbo Fritidsmöbler och vår teakleveratör strävar efter att främja och värna om vår miljö. Därför vill vi genom organisationen "Topical Forest Trust" TFT samarbeta för ett organiserat kontrollerat skogsbruk.

Teakmöbler tillverkas i olika kvalitesnivåer. Brafab har delat in sortimentet i olika kvalitetsklasser.

1:A klass Teak med det finaste urvalet teaktä. Teakstockarna har hög ålder och innehåller mycket fett vilket ger träet lång hållbarhet.

2:A Klass är Brafabs standard teak. Skillnaden är trädets ålder och stuktur.

Läs mer hos våra leverantörer:

 

   

  Skötselråd Teak

  (Obs! Skötselråden gäller ej vitpigmenterad och grånad teak). Svårt smutsad teak rengörs med Wood cleaner. Lättare smuts tvättas bort med vatten och milt diskmedel. Blöt teaken en stund innan rengöring så att ytan mjuknar en aning. Om träfibrerna rest sig efter rengöring slipas ytan lätt med fint sandpapper. Låt möbeln torka minst ett dygn, efterbehandla med teakolja eller om man vill behålla en silvergrå patina kan man använda grönsåpa. 

  Beverly karmstol

  Bekväm matstol i en kombination av konstrotting och ben i teak. Finns i två färger, beige med beige dyna och svart med grå dyna. Passar utmärkt ihop med något av våra matbord i teak.

  Turin

  Marknadens mest prisvärda teakmöbler? Turin går att kombinera fritt. Samtliga möbler är smidiga och fällbara. De är lättplacerade och passar bra till lite mindre utrymmen, t.ex. på balkonger. Passande dyna, Solo sittdyna.

  Calcutta

  Calcuttaserien är något vi gärna skryter med. Teak av finaste kvalité och genomgående beslag i rostfritt stål, oslagbara material när det gäller styrka och hållfasthet. Detta i kombination med läcker design och suverän sittkomfort i stolarna.